Historie tekst

SIM Holland door de jaren heen

1933
SIM Holland N.V. wordt opgericht met motorenrevisie als hoofdactiviteit. Hiernaast leverden wij onderdelen voor motoren van het Zwitserse merk Société Industrièle Mecanique waaraan wij onze naam te danken hebben. Door wijzigende marktomstandigheden heeft SIM Holland ingespeeld op het reviseren van motoren naar vervanging. Zo heeft SIM Holland haar eerste importeurschap gekregen in industriële motoren. Vanwege het succes is SIM Holland zich meer en meer gaan concentreren op importeurschappen van A-merken die altijd de basis vormen.

1946
SIM Holland voert het bekende merk STP olieverbeteraars.

1958
De eerste exclusieve buitenlandse motorenvertegenwoordiging wordt verkregen. HIRTH motoren uit Duitsland werden door ons verkocht.

1963
De vertegenwoordiging van de Amerikaanse Onan fabrieken wordt verkregen. Dit betrof motoren en generatoren die industrieel werden toegepast als stroom of noodstroomgenerator.

1973
Het merk Caprari wordt voor het eerst verkocht. Hiermee werd het startsein gegeven voor de nieuwe afdeling Pompen. Als snel breidden het aantal importen en activiteiten zich uit.

1986
SIM Holland verkrijgt het importeurschap van de Franse fabriek SDMO. SIM Holland introduceerde de naam SDMO in Nederland en is nu een begrip in de noodstroomwereld. Ook werden de eerste inkopen gedaan bij Reck, een Duitse firma gespecialiseerd in mestmixers. Al snel volgenden meerdere merken zoals Doda en andere importeurschappen waaruit de afdeling Agro ontstaat.

1991
SIM Holland levert haar eerste UPS oplossing in combinatie met een aggregaat. Door SIM Holland werd ook de eerste 3-fase (320 kW) Silcon UPS in Nederland geplaatst. Dit is nu APC by Schneider Electric.

1995
SIM Holland opent een vestiging in Lummen, België.

2000
SIM Holland verhuisd van Gouda naar Papendrecht.

2004
SIM Holland verkoopt de eerste biogasmixers.

2015
SIM Holland verhuisd van Papendrecht naar Sliedrecht.

2017
SIM Holland wordt Premium Partner van Schneider Electric.

2018
SIM Holland bestaat 85 jaar en viert dit met een jubileum klantendag verspreidt over 2 dagen..

MET 86 JAAR ERVARING DURVEN WIJ GERUST TE ZEGGEN: Sterk in beweging! SIM Holland Toen en Nu, bij ons draait alles om U!

 

SIM Holland B.V. logo
SIM Holland B.V.
Blokken: Pompen - Agro - Energie - Service
SIM Holland B.V. logo
SIM Holland B.V.