Historie tekst

SIM Holland door de jaren heen

1933
SIM Holland N.V. wordt opgericht met motorenrevisie als hoofdactiviteit. Hiernaast leveren wij onderdelen voor motoren van het Zwitserse merk Société Industrièle Mecanique waaraan wij onze naam te danken hebben. Door wijzigende marktomstandigheden heeft SIM Holland ingespeeld op het reviseren van motoren naar vervanging. Zo heeft SIM Holland haar eerste importeurschap gekregen in industriële motoren. Vanwege het succes is SIM Holland zich meer en meer gaan concentreren op importeurschappen van A-merken die altijd de basis vormen.

1946
SIM Holland voert het bekende merk STP olieverbeteraars.

1958
De eerste exclusieve buitenlandse motorenvertegenwoordiging wordt verkregen. HIRTH motoren uit Duitsland worden door ons verkocht.

1963
De vertegenwoordiging van de Amerikaanse Onan fabrieken wordt verkregen. Dit betreft motoren en generatoren die industrieel worden toegepast als stroom- of noodstroomgenerator.

1973
Het merk Caprari wordt voor het eerst verkocht. Hiermee wordt het startsein gegeven voor de nieuwe afdeling Pompen. Als snel breiden het aantal importen en activiteiten zich uit.

1986
SIM Holland verkrijgt het importeurschap van de Franse fabriek SDMO. SIM Holland introduceert de naam SDMO in Nederland wat nu nog steeds een begrip in de noodstroomwereld is. Ook worden de eerste inkopen gedaan bij Reck, een Duitse firma gespecialiseerd in mestmixers. Al snel volgen meerdere merken als Doda en andere importeurschappen waaruit de afdeling Agro ontstaat.

1991
SIM Holland levert haar eerste UPS oplossing in combinatie met een aggregaat. Door SIM Holland wordt ook de eerste 3-fase (320 kW) Silcon UPS in Nederland geplaatst. Dit is nu APC by Schneider Electric.

1995
SIM Holland opent een vestiging in Lummen, België.

2000
SIM Holland verhuist van Gouda naar Papendrecht.

2004
SIM Holland verkoopt de eerste biogasmixers.

2015
SIM Holland verhuist van Papendrecht naar Sliedrecht.

2017
SIM Holland is Premium Partner van Schneider Electric.

2018
SIM Holland bestaat 85 jaar en viert dit met een jubileum klantendag verspreidt over 2 dagen.

MET 86 JAAR ERVARING DURVEN WIJ GERUST TE ZEGGEN: Sterk in beweging! SIM Holland Toen en Nu, bij ons draait alles om U!

SIM Holland B.V. logo
SIM Holland B.V.

Voer uw zoekopdracht in:

Neem contact met ons op