Historie tekst

Historie

1933

N.V. SIM Holland werd opgericht met motorenrevisie als hoofdactiviteit. Hiernaast leverde SIM motoronderdelen van het Zwitserse merk "Société Industrièle Mecanique" waaraan wij onze naam te danken hebben. De handel in overige motortechnische onderdelen werd al snel uitgebreid. Door wijzigende marktomstandigheden moest de bedrijfsactiviteit geleidelijk worden aangepast; de factor arbeid werd namelijk steeds duurder waardoor de keuze voor reviseren geleidelijk is verschoven naar vervanging door nieuw. Op deze marktvraag heeft SIM ingespeeld door het verkrijgen van haar eerste importeurschap in industriële motoren. Vanwege het succes in deze nieuwe activiteit is SIM Holland zich steeds meer gaan concentreren op technische importeurschappen van A-merken die bij SIM altijd de basis vormen in haar projectactiviteiten.

1946

SIM voert het bekende merk STP olieverbeteraars.

1958

De eerste exclusieve buitenlandse motorenvertegenwoordiging werd verkregen. HIRTH motoren uit Duitsland werden in Nederland door SIM verkocht en dit merk heeft vele jaren een toonaangevende reputatie gehad.

1963

De vertegenwoordiging van de Amerikaanse ONAN fabrieken werd verkregen. Dit betrof motoren en generatoren die industrieel werden toegepast als stroom of noodstroomaggregaat. ONAN was toentertijd nagenoeg de enige fabriek ter wereld die voor haar stroomaggregaten zowel de motoren als de generatoren in eigen huis ontwierp en produceerde.

1973

Het merk Caprari wordt voor het eerst verkocht. Hiermee werd het startsein gegeven voor een nieuwe afdeling: Pompen. Door de flexibele instelling die SIM Holland altijd heeft gekend, breidde het aantal importen en activiteiten zich snel uit.

1986

SIM verkrijgt het importeurschap van de Franse fabriek SDMO. SDMO is een vooraanstaand producent van (nood-) stroomaggregaten en SIM introduceerde de naam SDMO in Nederland. Daarnaast werden de eerste inkopen bij de firma RECK gedaan. De verkoop van Reck mixers werd vanuit ons Friese verkoopkantoor opgestart en later toegevoegd aan de SIM activiteiten. Al snel volgden meerdere merken zoals DODA en andere technische importeurschappen waaruit een landbouwspecialisatie is ontstaan.

1991

SIM levert haar eerste UPS oplossing in combinatie met een aggregaat. Door SIM werd ook de eerste 3-fase Silcon UPS-unit (nu APC) in Nederland geplaatst.

1995

SIM opent een vestiging in België. Naast bovengenoemde A-merken zijn door SIM nog vele andere producten geïntroduceerd. Het selecteren van kwalitatief hoog aangeschreven merken is de basis geweest voor de huidige SIM organisatie en haar activiteiten.

2013

SIM verkrijgt het importeurschap van Inform UPS-en voor Nederland.

Anno 2016 is SIM Holland uitgegroeid tot toonaangevend, toeleverend en dienstverlenend partner in meerdere industriële sectoren. Iedere hoofd-productgroep is in beheer van een toegewijd en gespecialiseerd team dat instaat voor een gedegen projectvoorstel, logistieke functie, uitvoering en service. SIM kent nu 3 product-marktcombinaties waarbij de referentielijst eindeloos is.

MET 83 JAAR ERVARING DURVEN WIJ GERUST TE ZEGGEN: Sterk in beweging! SIM Holland B.V. Toen en Nu, bij ons draait alles om U!

Voor onze brochure ter gelegenheid van ons 70 jarig bestaan kunt u hier klikken (0,35 MB)

SIM Holland B.V. logo
SIM Holland B.V.
Blokken: Pompen - Agro - Energie
SIM Holland B.V. logo
SIM Holland B.V.