Mestbewerking
Mestbewerking

Mestbewerking machines van SIM Holland voor de landbouw

Apparatuur nodig voor mestbewerking? Mestmixers, mestscheiders of andere machines kopen voor mestbewerking? Binnen de landbouw en agrarische bedrijven speelt mestbewerking een belangrijke rol. SIM Holland heeft jarenlange ervaring in het bieden van passende landbouwwerktuigen en is hét aangewezen adres voor machines voor mestbewerking. Een bekende machine is de Doda vijzelscheider. Deze machine wordt veel gebruikt voor mestbewerking om mest te kunnen scheiden. Wilt u efficiënter om kunnen gaan met mest? Dunne en dikke fractie kunnen scheiden? Kies dan voor de mestscheider van SIM Holland. Meer informatie hierover vindt u op onze website of vertellen wij u graag.

Mestbewerking en scheiden

Binnen mestbewerking vormt mest scheiden een belangrijk onderdeel. Door het scheiden van de mest zit de meeste stikstof in de dunne fractie en het meeste fosfaat in de dikke fractie. De dikke fractie wordt veelal gebruikt voor “green bedding”, het uitrijden op het land (organische stof) en voor afzet van fosfaat. Veel van onze klanten kiezen voor deze manier van mestbewerking door de verschillende voordelen:

  • Comfortabel en veerkrachtig ligbed
  • Schone dieren
  • Vormt geen harde plekken
  • Kostenbesparing op strooisel
  • Zeer goede vocht opname

Daarnaast zorgt deze manier van mestbewerking voor goede afvoer van warmte, minder klauw problemen. Ook is mest hiervoor gemakkelijk te mixen.

Mestbewerking met de Doda vijzelscheider

Wilt u graag een mestscheider voor mestbewerking? Bij SIM Holland is de Doda vijzelscheider te verkrijgen in diverse modellen (4 kW en 9,2 kW). Zo is precies in te spelen op de wensen van de veehouder. De capaciteit ligt tussen de 15-20 mh3 bij een drogestofgehalte van ± 10%. Welke u ook kiest, deze verzekert u van diverse voordelen. Meer informatie over mestbewerking of de machines die bij ons verkrijgbaar zijn? Neem gerust contact met ons op.

Maak a.u.b. uw keuze:

SIM Holland B.V. logo
SIM Holland B.V.
Laat uw reactie achter

Voer uw zoekopdracht in:

Neem contact met ons op